Behandeling bij zweetvoeten

 

ZWEETVOETEN: 
Deze geur wordt niet veroorzaakt door het zweten van de voeten, maar door bacteriën en schimmels. Het zweet in combinatie met een warmte tussen 30 en 40 graden is de ideale voedingsbodem voor deze organismen om te vermenigvuldigen. Daarnaast hebben voeten een dikke hoornlaag die bestaat uit eelt en afgestorven huidcellen vormen, vooral in combinatie met een vochtige omgeving, de perfecte voedingsbodem voor bacteriëngroei. 

Voetenbadjes en wisselbaden 
Wij adviseren u twee tot drie keer per week een voeten bad te nemen met daarin twee eetlepels Dode Zee Badzout Eucalyptus-Mint-Rozemarijn of Lavendel (lekker voor het slapen gaan). Het Dode Zeezout werkt bacteriedodend. U kunt ook wisselbaden (waarbij warm en koud water worden afgewisseld) nemen. Hierdoor wordt de bloed toevoer naar de voeten geremd, waardoor de voeten minder gaan zweten.

Goed schoonhouden 
Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is essentieel dat de voeten schoon gehouden worden. Was de voeten ook niet met zeep want dat zal de zuurgraad van de huid verstoren. Vermeng een beetje water met Multi Use Oil Eucalyptus-Mint-Rozemarijn in uw handpalm en wrijf in uw handen. De Oil gaat licht schuimen en er ontstaat een was emulsie. Hiermee wrijft u de voeten in, vooral tussen de tenen en de hakken. Met een natte washand ( niet gedroogd in de wasdroger, waardoor hij lekker stug is want dit bevorderd de bloeddoorstroming) wrijft u over de voeten waardoor het vuil dat opgelost is door de zeep emulsie van de voeten verwijderd wordt.

Verwijder eelt 
Verwijder overtollig eelt zodat de voedingsbodem voor bacteriën niet te dik wordt. Bezoek hiervoor de pedicure of gebruik hulpmiddelen die daarvoor bestemd zijn.

Verzorging voor je voeten 
Wrijf elke ochtend en avond de voeten in met Multi Use Oil Eucalyptus-Mint-Rozemarijn. Vooral ook tussen de tenen. De Oil heeft de eigenschap om de voeten “droog” te houden, te zorgen voor een betere bloeddoorstroming, de bacterie te behandelen en de geur te maskeren.

Sokken 
Draag schone katoenen of wollen sokken, want synthetische sokken stimuleren juist het zweten. Je kunt ook twee paar sokken over elkaar aantrekken; trek eerst een katoenen paar aan en daar overheen een wollen paar. Het klinkt misschien vreemd, maar de voeten zullen minder zweten omdat zij meer afkoelen door de luchtisolatie tussen de sokken. Ook zijn er sokken met zilverdraad verweven erin te koop, deze doden de bacteriën.

Schoeisel 
Dichte schoenen werken zweetvoeten in de hand. Draag daarom zoveel mogelijk open schoenen of in ieder geval geen rubberen of plastic varianten. Draag nooit twee dagen achter elkaar hetzelfde schoeisel, omdat het minstens 24 uur duurt voordat je schoenen helemaal droog zijn. 

Inlegzolen 
De schoenen kunt u beschermen met inlegzolen van Mahoniehout of Cederhout.

 

KORTE SAMENVATTING BOTANICAL BEAUTY BEHANDELING BIJ ZWEETVOETEN:

DODE ZEE BADZOUT : 

Twee a drie maal per week voetenbad met twee eetlepels Dode Zee Badzout.  
Duur: 20 Minuten en goed afspoelen

MULTI USE OIL: 

* Gebruiken als was emulsie.
* Ochtend en avond de voeten insmeren, vooral de hakken en tussen de tenen.

EXTRA:

DODE ZEE MODDER:

Een maal per week of twee weken. Voeten lekker insmeren met de modder. Inpakken met een boterhamzakje of huishoudfolie. Inwikkelen in een handdoek of voetenzak. 20 Minuten laten inwerken. Voeten goed afspoelen met schoon water, drogen en insmeren met Multi Use Oil.

DODE ZEE WATER:          

Dit kunt u gebruiken i.p.v. het voetenbad. De voeten rijkelijk met het water insmeren. Voeten inwikkelen in een handdoek of voetenzak. Minimaal 20 minuten laten inwerken en Dode Zee Water afnemen met een vochtige doek en insmeren met Multi Use Oil.

GEURLIJN: EUCALYPTUS-MINT-ROZEMARIJN


      

 

 

© 2012 - 2023 Maak Op Uiterlijke Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel